Dataskydd

Så här hanterar vi dina uppgifter.

Dataskyddspolicy hos Brunflo Buss

Dataskyddspolicy för Brunflo Buss AB

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Brunflo Buss AB (556405-7619). Skyddet av dina personuppgifter är viktigt för oss. Skyddet är även lagreglerat i Dataskyddsförordningen (GDPR, General Data Protection Regulation). Nedan kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Om du vill kontakta oss gör du det på:

Brunflo Buss AB
Centrumvägen 19
834 32 Brunflo

Telefon 063-227 57
E-post info@brunflobuss.com

 

Vilka personuppgifter som samlas in

Personuppgifter som kommer att behandlas inkluderar, men är inte begränsat till, namn, adress, postnummer, ort, e-postadress, telefonnummer. Där det för resan krävs även födelsedata, kön, passnummer, nationalitet, platsönskemål, destination, anhörig, medresenär.

Vi kan även komma att behandla önskemål om specialkost eller särskild information från dig om ditt hälsotillstånd inför resan/transporten relevant för att kunna fullgöra denna.

Personuppgifterna lämnar du i samband med kontakt med oss eller våra återförsäljare, t.ex. vid offertförfrågan eller beställning av transport/resa.

Vi behandlar även besöksinformation i våra digitala kanaler där IP-adress, Operativsystem, Webbläsare, Skärmupplösning, Besökt webbsida och Från vilken webbsida som Ni länkades in till oss samlas in. Denna information anonymiseras och är ej knuten till Er personligen.

 

Ändamål med personuppgiftsbehandlingen

Vi hanterar dina personuppgifter för att:

  • fullgöra våra åtaganden i beställda resor och tilläggsprodukter
  • identifiera dig som resenär
  • uppfylla förpliktelser enligt lagar och förordningar
  • hantera frågor och klagomål
  • upptäcka och förhindra bedrägerier
  • marknadsföra våra tjänster och produkter, t ex via e-post och sms
  • ta fram statistik över inköp av resor och varor, i syfte att förbättra våra tjänster

Genom att lämna uppgifter om ditt hälsotillstånd samtycker du till att vi behandlar denna personuppgift i syfte att tillhandahålla den resa, annan tjänst och/eller produkt som du beställt. Uppgifter om hälsotillstånd används aldrig för statistik, marknadsanalyser eller marknadsföring.

 

Lagring av personuppgifter

Vi lagrar personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppfylla ändamålen ovan. Normalt lagrar vi personuppgifter i 2 år från det att senaste resan genomförts eller från det att du haft kontakt med oss i övrigt (för t.ex. en offert).

I vissa fall kan vi behöva lagra uppgifter under längre tid när det krävs av lag (t ex bokföringslag) eller vid t ex reklamation.

 

Vilka som kan komma att behandla personuppgifterna

Dina personuppgifter behandlas av vår personal samt av våra samarbetspartners för systemtjänster och administrativa tjänster med vilka vi har avtal om skydd av personuppgifter, personuppgiftsbiträdesavtal.

Dina personuppgifter kan även komma att behandlas inom resebranschen, t ex av flygbolag, bussbolag, hotell och lokala samarbetspartners på resmålet. Endast nödvändig information lämnas vid varje sådant tillfälle.

 

Behandling av personuppgifter i länder utanför EU och EES

Beroende på var ditt resmål är beläget och vilka samarbetspartners som används kan dina personuppgifter komma att behandlas utanför EU och EES. Även om slutmålet för en resa är inom EU / EES kan t ex transportbolag och hotell vara baserade utanför EU / EES. Endast den information som behövs för genomförande av resan och andra tjänster lämnas till samarbetspartners.

Genom att lämna dina personuppgifter till oss samtycker du till att vi behandlar personuppgifter utanför EU och EES och är medveten om att lagstiftning för skydd av personuppgifter kan vara lägre än inom EU och EES.

 

Dina rättigheter till uppgifter om dig.

Du har rätten att, när som helst, återkalla ditt samtycke till att vi behandlar de uppgifter som du har lämnat till oss.

Detta innebär att du också kan begära rättning eller radering av dina personuppgifter. En sådan begäran görs skriftligen till oss. Dina uppgifter kommer då att vara korrigerade eller raderade inom en månads tid. Om du har en aktuell resa som inte är genomförd eller avslutad, eller har en pågående reklamation eller liknande kommer uppgifterna raderas inom en månad efter detta slutförts.

Du kan även kontakta oss med begäran om att få tillgång till den registrerade information som vi har om dig, vilket vi kommer att lämna inom en månad.

 

Vill du veta mer om Dataskyddsförordningen (GDPR)? 

På datainspektionens webbplats, datainspektionen.se, finns mer information om dataskyddsförordningen (GDPR).

Senast uppdaterad: 2019-01-23

Brunflo buss - ett bussföretag i Jämtland

Kontakta oss

Telefon: 063-227 57
Mobil: 070 548 0517 (Britt-Mari)
e-post: info@brunflobuss.com

Brunflo Buss
Centrumvägen 19
834 32 Brunflo

Brunflobuss.com använder sig av cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse.
Klickar du på acceptera godkänner du våra cookies. Väljer du att blockera kommer du inte att kunna använda alla funktioner på sidan.

Läs mer om hur vi hanterar cookies